Over Cryo 21

Cryotherapie

Cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude. De Cryo21 methode is uniek door haar unieke behandelmethode middels massage koppen. Deze methode is zeer effectief en flexibel inzetbaar op meerdere zones op het lichaam.Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker is aan te pakken middels sporten en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af?!?

Cryotherapie (Cryolypolyse) rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. Dermatologen aan de prestigieuze Harvard Medical School (VS), Dr. Dieter Manstein en Dr. Rox Anderson, ontdekten namelijk dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen, ze gaan dan kristalliseren.
Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Cryotherapie een veilige behandelmethode is, zonder schadelijke gevolgen voor het lichaam.

Onmiddellijk resultaat

Cryotherapie veroorzaakt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces die apoptose of geprogrammeerde celdood wordt genoemd. Hierdoor verwijdert het de overbodige vetcellen definitief.
De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34°C naar ongeveer 4-8°C zonder het creëren van een koudegevoel.

Te behandelen zones

Ongewenste vetophoping komt helaas op vele plekken op het lichaam voor, denk dan aan b.v. de love handles, het buikje, de rijbroek, billen, knieën, bovenarmen, de zone in de rug aan het BH-bandje. Al deze zones zijn te behandelen.Op het lichaam kunnen we ook verstevigend gaan werken. Bij versteviging denken we aan verslapte bovenarmen of de binnenkant van de bovenbenen. Daarnaast bevordert de Cryotherapie de natuurlijke bloedsomloop. Ook het gelaat kan behandeld worden met de Cryo21. In het gelaat onderscheiden we vooral het verminderen van de dubbele kin, het liften van het gelaat en het verminderen van rimpels.

Effecten van Cryotherapie

  • eliminatie van lokale cellulitis
  • vermindering van de vetcellen
  • versnellen van de bloedsomloop gevolg door de eliminatie van de toxines en van een groot calorieverbruik
  • lymfedrainage
  • versteviging en versterking van de spieren
  • her modellering en afslanking van het lichaam

Apoptose

Apoptose heet geprogrammeerde celdood, omdat in elke cel de mechanismen aanwezig zijn die apoptose mogelijk maken. Als een cel signalen ontvangt die de cel tot apoptose dwingen, of als de cel zoveel schade heeft opgelopen dat verder bestaan niet mogelijk is, wordt een intracellulair mechanisme geactiveerd. Dit mechanisme leidt uiteindelijk tot de afbraak van de cel. Eenmaal de cel is afgebroken wordt deze via de natuurlijk weg uit ons lichaam verwijderd. De Cryo21 maakt gebruikt van dit principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.

Veilig?

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en krystalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt. Met behulp van de Cryo21 kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

Behandeling

De behandeling wordt gestart met een gesprek waarbij gevraagd wordt naar uw wensen en verwachtingen. We kijken ook of er eventueel contra-indicaties zijn. In één behandeling kan een zone met maximum grootte van één A4-blad behandeld worden, eventueel opgedeeld in meerdere kleine zones. Staan er meerdere zones op uw verlanglijstje dan moet u een keuze maken met welke zone u het liefst begint.

Voor de behandeling wordt de te behandelen zone opgemeten met een meetlint. Afhankelijk van de zone worden één, twee of meerdere metingen gedaan. Bij voorkeur, Uiteraard met uw goedkeuren, worden er ook foto’s genomen voor de eerste behandeling en na een aantal behandelingen. Hiermee kunnen de resultaten het best zichtbaar gemaakt worden.

De behandeling zelf duurt 20 tot 30 minuten. Er wordt een cellulitis crème aangebracht op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Deze crème beschermt de huid tegen de koude en dit voelt tegelijkertijd prettig aan.
Deze temperatuur is afhankelijk van de te behandelen zone en het beoogde resultaat (vetvermindering, versteviging, etc.). Zodra de kop is afgekoeld start de behandeling. De behandelkop wordt tegen de huid geplaatst en met zachte beweging wordt de huid, en dan vooral de onderliggende vetlaag, tegen de behandelkop geduwd. Hoewel deze kop een temperatuur heeft onder nul, voelt dit zeker niet onaangenaam koud aan, integendeel. Deze behandeling is aangenaam en relaxerend. Na de behandeling wordt de aangebracht crème verder in gemasseerd en daarna wordt de meting herhaald. Zo ziet u onmiddellijk het verkregen resultaat.